сряда, 29 септември 2021 г.

26-г българка почина в съня си при необясними обстоятелства в Кипър

  

26-годишна българка почина в съня си при мистериозни обстоятелства в Кипър. Здравното министерство на Кипър заяви, че няма никакво конкретно обяснение за смъртта, която се счита за „внезапна“ - след няколко съобщения в медиите за подобни инциденти през последните месеци, пише CyprusMail.

„Следователно след анализ на данните не знаем например колко от 6 391 смъртни случая (от всички причини), настъпили през 2019 г., колко първоначално са били записани без причина за смърт в медицинското свидетелство“, казаха властите в Кипър.

Освен това, според министерството, има случаи на внезапна смърт в жилища, но след аутопсия се оказвало, че те се дължат на инфаркти или инсулти.

За 2019 г. няма регистрирана смърт, за която не е посочена основната причина за смъртта.

В публикация във Facebook министерството заяви, че отговаря на въпроси, които е получило от обществеността.

В него се казва, че няма конкретен брой, отнасящ се до „внезапни смъртни случаи“, тъй като в повечето случаи, съобщени първоначално като такива, основната причина за смъртта впоследствие се определя чрез разследване.

За 2020 г. анализът на данните все още продължава, докато за 2021 г. той ще приключи следващата година.

През последните седмици в медиите бяха цитирани редица внезапни смъртни случаи, включително два, настъпили на 9 септември и включващи 33-годишна майка и 26-годишна българка; и двете умряха в съня си. / БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата