събота, 4 септември 2021 г.

ГЕРБ вече има кандидат за президент, не е политическа фигура

 

Председателят на ПП ГЕРБ Десислава Атанасова разкри, че партията вече има кандидат за президент и той ще бъде обявен съвсем скоро. Тя обаче разкри само, че той не политическа фигура и е мъж.

"Изборите дават шанс на отговорните партии и държавни да търсят общ поглед към определени теми. За съжаление вече пет години не виждаме фигурата на обединител в лицето на президента. ГЕРБ няма да подкрепи човек, който да е разединител на нацията. 

Кандидатът ни за президент няма да е политическа фигура и ще е мъж. Съвсем скоро ще обявим кой ще бъде той. Той ще е антипод на Радев и ще е обединител", заяви Атанасова в предането Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

Председателят на ПП ГЕРБ коментира и поредния провал за съставяне на кабинет:

"Бяхме игнорирани като партия в преговори за съставяне на кабинет. На другите партии не им достигна много за да направят правителство, включително и разум."

Тя добави, че интригите в новите партии са ежедневни, също и днешната от страна на Тошко Йорданов към Татяна Дончева за приемане на пари.

Десислава Атанасова заяви, че е било груба политечска грешка от страна на "Демократична България" и ИТН да откажат преговори за правителство с ГЕРБ и добави, че сега не само ГЕРБ, но и всички партии в парламента са в изолация.

Председателят на ПГ на ГЕРБ смята, че нов политически проект около Кирил Петков няма да навреди на ГЕРБ.

Според Атанасова е рано да се говори за резултатите от новите избори, както и кой би бил кандидат за премиер на партията, но смята, че те ще бъдат спечелени от ГЕРБ. Тя заяви, че очаква избори 2 в 1 по обективни.

"Бяхме убедени, че трябва да има редовно правителство, защото служебното правителство няма много правомощия, освен да организира избори. Червени линии няма да прескочим за БСП и ДПС", категорична бе Десислава Атанасова.

Новините от днес и със задна дата