събота, 4 септември 2021 г.

Шокиращи кадри от една българска болница!

  

В затвора е направо лукс в сравнение с това, което ще видите по-долу. Инфекциозна болница във Варна, която се намира в двора на Окръжна болница, но е собственост на Терапията ("Св. Марина"), е място, в което вероятно никой не би искал да попадне. Защото тук лекуват тялото, а сриват психиката...

Изводите са на варненци. А ги отприщи един пост на мъж, който в момента лежи в Инфекциозното. Предлагаме ви неговия разказ с незначителни съкращения, както и снимките, документиращи това, което казва Ивайло Донев.

"Къде е това?"
"Това Афганистан ли е?"
"Какви са тези катакомби?"
"Къде е тая мизерия?"

Днес ще ви разкажа, мили хора!





Това е една от най-големите болници в нашия "европейски" град Варна. Инфекциозно отделение. Тук имах удоволствието да лежа 2007 година. И за съжаление до днешна дата нищичко не се е променило. 





Единствените хубави спомени, които имам от тогава, са свързани с добрите и отзивчиви хора, работещи в тази болница, които не знам как са успели да се съхранят въпреки тези условия на работа през годините.





Нека да ви покажа как изглеждат нещата при един болничен престой. Отвътре! Може да видите какво представлява платена болнична храна за човек в тежко състояние, обстановка и болнични условия и да прецените.





Обикновено всички сме свикнали да качваме красиви места, усмивки, плажове, планини, обилни маси и да показваме на другите колко е красив живота.



Е, уви!!!

Животът не е чак толкова красив и си мисля, че май е по-важно да снимаме и качваме и подобни локации и места, за да можем с будно гражданско отношение да спомогнем тези проблеми да бъдат коригирани от имащите власт и назначените да ни управляват.



И да снимате кръчмите и плажовете и лъскавите места, за тях има кой да се погрижи. Но за съжаление явно за нашата мила държава няма кой...




Да, това е болницата. По-долу ще видите и старото празно чекмедже и така ценната тоалетна хартия, сапун, възглавници, завивки, а също и празната стена, на която преди имаше телевизор. Всичко изглежда толкова тъжно, разпадащо се и изоставено.

Коментарите под поста на варненеца са повече от красноречиви:

Това е някакъв ужас, и то вече 14 години. Унижение за нашето правителство и нашата държава! Вече сме в 21 век и това е недопустимо! Какъв въздух да дишат тия болни хора на които точно това им е нужно, а отгоре им ще падне таванът и дишат мухала и влагата по стените! Срам и позор! 

Лекуват уж тялото, а сриват психиката, как да бъде човек здрав в такива условия, кошмар.

Най-големите ми кошмари бяха реалност в тази болница, мислех, че е ремонтирана и променена, явно не... от стените пъплеха хлебарки на стада и беше кучи студ също така! Бързо оздравяване и забравяне на този ужас!

Бързо и безпроблемно оздравяване! Това е най-важното! Като студент по медицина преди около 10 години, когато си карахме упражненията там, виждам, че условията не са се променили. Това е тъжно! Респект и уважение към всички колеги, които работят всеотдайно при тези условия!

2014 година лежах бременна там, беше шок абсолютен по отношение на условията. Но за сметка на това персоналът беше разкошен, компетентен и внимателен. Чудех се как тези хора успяват да се запазят такива, работейки в подобни условия. Само едно уточнение, клиниката е в двора на Окръжна болница, но всъщност е към Терапията.

А ако видите пернишката болница! Тази е почти луксозна, моля ви се!

Източник: Глас.бг

Новините от днес и със задна дата