вторник, 7 септември 2021 г.

В Бургас отпадъци след ремонт се извозват безплатно след заявка, не правете така!

 В Бургас отпадъци след ремонт се извозват безплатно след заявка, не правете така!

Въпреки че в Бургас от години има установен ред за безплатно извозване на строителни и едрогабаритни отпадъци след битов ремонт, продължаваме да виждаме такива гледки.

Снимките са от к-с „Зорница“, до бл. 11. Изпрати ни ги гражданин, който заяви, че тази купчина стари мебели и дограми е струпана край контейнерите за отпадъци още в петък. След получен сигнал Община Бургас изпрати почистващата фирма да ги прибере тази сутрин. Тоест те са стояли нахвърляни там в продължение на 4 дни.

Напомняме, че има сериозна глоба за такива замърсявания. Но до нейното прилагане може да се стигне, ако Общината получи бърз сигнал и установи извършителите на място. За целта се обаждайте на денонощния дежурен телефон 056 907 218. Общинските екоинспектори са мобилни и идват бързо със своите електрически скутери и автомобили.

А тук можете да прочетете какъв е редът за безплатно извозване на отпадъците след битов ремонт, което се полага веднъж годишно на всяко бургаско семейство:

https://www.burgas.bg/bg/red-za-tretirane-na-stroitelni-i-edrogabaritni-otpadatsi-sled-izvarsheni-remontni-deynosti-v-domovete

Новините от днес и със задна дата