понеделник, 20 септември 2021 г.

Проф. Витанов: Най-мръсното нещо е да хвърлиш народа си на смърт, като при това знаеш, че го хвърляш на смърт!

  

Математикът проф. Николай Витанов публикува анализ на обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 20 септември 2021 г. Ето какво написа той в личния си фейсбук профил.

Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 20 септември 2021 г.
Най-напред, задължителната програма (извинявайте, трябва да го пиша това, за да няма после хък-мък). 1. Нямам друг профил освен този. Пазете се от мои фалшиви профили и фалшиви изказвания от мое име, направени с цел да се ръсят глупости и да бъдете заблуждавани. Витанов казал това, Витанов казал онова. Витанов от днес ще казва само базовото репродуктивно число, нищо друго. Не слушайте хейтърите, които са готови нагло да лъжат за това, какво съм казал, само и само някой да им обърне внимание. Каквото казвам, го пише тук.

2. Ако си хейтър, псуващ като каруцар и ревеш и виеш, когато на нежната ти ранима душа и бъде отговорено подобаващо, не чети тази информация. Нямаш работа тук. Живей си живота другаде.

3. Ако не си хейтър, но не желаеш до съзнанието ти да достига информация за това какво става с пандемията, не чети тази информация. Нямаш работа тук. Живей си живота другаде.

4. Тази информация е за хората, които искат да знаят какво очаквам, че ще се случи с пандeмията в близките дни. Ако смятате, че това ви плаши, не го четете. Просто не го четете.

Следват картите.

Най-напред тази за риска съгласно плана на Министерството на здравеопазването.
Имаме развитие според очакванията - разведряване над повърхността и формиране на неприятности под повърхността. Разведряването над повърхността го очаквахме и то е свързано с преминаването на пиковите стойности на първичния пик. Неприятностите под повърхността също са очаквани, защото имаме опит да се формира база за надигане на вторичен пик.

Винаги съм казвал, пиша го и сега. Имаме мерки, които могат да разрушат тази база и вторичният пик да не се надигне. Процесите в дълбините (и най-вече растящият брой области с дифузно разпространение на вируса) показват, че ефектът от тези мерки е недостатъчен. Защото не се спазват. Ако се спазваха, червеното трябваше да почне да намалява. Няма такова нещо.

На картата на риска по нашата методология се вижда, че София-град и Пловдив още не са във виолетовата зона на риска. Това ни крепи засега.
Иначе прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост и без да я гледате, можете да се сетите, какъв е единственият цвят на нея. Ще остане така още доста време.

Базовото репродуктивно число днес е 0.921.
От много време насам падна под 1. Както виждате, след средата на септември (и точно както очаквахме) вълната се опитва да затихне. Нашият акъл обаче и пречи и вероятността окончателно да и попречи да затихне хич не е малка.

За съжаление, броят на смъртните случаи продължава да расте стигна числото 20 000.
Отдавна е очаквано това и коментарът ми е кратък.

Българският народ, българските политици и българските журналисти бяха излъгани. От хора, развили неистова пропагандна кампания, че този вирус не е опасен. Дали освен лъжата има и измама, трябва да кажат компетентните органи, не аз. Аз мога да кажа, че армията ни няма 40 000. Загубихме половин армия и 3-4 пъти по толкова с тежки увреждания заради тези лъжи. Вечен позор за тези, които излъгаха народа.

Многократно съм писал, че улових тази тенденция още през април миналата година, когато починалите всичко на всичко бяха 40 и казах в едно интервю, че вируса си има помагачи. Тогава се вдигна първия рев срещу мен. От подкокоросаните от помагачите. Днес, жертвите са 500 пъти повече. За да го осъзнаете това число 500, направете следното. Първо направете 10 лицеви опори. Ха сега, направете 5000. Това е 500 пъти повече.

Най-мръсното нещо е да хвърлиш народа си на смърт, като при това знаеш, че го хвърляш на смърт. Няма никакво оправдание за тези, които тръбяха, че вирусчето е безобидно или че го няма. Жертвите ще продължават да растат и за всяка една от тях, думите "Национални предатели" трябва да кънтят в ушите на тези хора. Излъганите политици и журналисти следва да им потърсят сметка, иначе ще почна да си мисля, че са им съучастници.
Това ми е изявлението по въпроса.

Само още нещо за канцеларския докладописец, набор 53-ти.

Когато ген. Мутафчийски даде онова интервю на г-жа Бенатова бяха минали 3 месеца от началото на пандемията. Общия брой починали беше 144. Колко са починалите през последните 3 месеца? Смееш ли да напишеш доклад, в който да посочиш, кой е виновен за това. Не смееш. Волът рие, на гърба му пада.

С днешното ми интервю по БТВ и с представянето на сценариите на развитието на вълната кастингът за мой заместник приключи. Резултатът ще бъде обявен на 1-ви октомври. За да го познаете ви давам малко статистика. От ревящите хиляди хейтъри, когато обявих надигането на тази вълна, на кастинга се явиха 0.
Толкоз за капацитета им да правят прогнози. От 1-ви октомври теоремата на Витанов влиза в сила. Ще я обявя официално тогава.
Това е за днес. Желая здраве и успехи и нека вируса да ви заобикаля.

Новините от днес и със задна дата