събота, 4 септември 2021 г.

Митьо Очите приет по спешност в болница, сърцето му излязло от ритъм

  

                                       Снимка: Булфото

Димитър Желязков-Очите е приет днес около 18:30 часа по спешност в специализираната кардиологична болница в Бургас "Сърце и мозък", съобщи местният сайт "Флагман". Пулсът му е бил 200, а сърцето му е излязло от ритъм, долната и горната му граница непрекъснато се изравнявали, допълва изданието.

Митьо Очите бил в апартамента си в Несебър, но не е спортувал, както обичайно. Около обяд казал на Антигона - жената, с която живее вече 15 години, че не се чувства добре. Смятал, че е някакъв летен вирус - усещал се отпаднал. В следобедните часове обаче започнал да вдига рязко кръвно и усетил, че сърцето му не е в ритъм.

Близък до семейството съобщи, че е видял Антигона, Желязков и цялата им охрана в Спешното в Несебър около 17 часа, след което Очите е бил транспортиран по най-бързия начин към МБАЛ "Сърце и мозък" в Бургас.

Според изданието Желязков е поставен на специална апаратура, която трябва да върне сърцето до няколко часа в ритъм, ако това не стане ще се пристъпи към по-сериозни действия от страна на кардиолозите.

Сформиран е екип за наблюдението му. Смята се, че това са усложнения след прекаран тежък ковид в ареста.

49-годишният главатар на ОПГ от 12 души бе пуснат от Спецапелативния съд в София на 22 юли и оттогава се намира в Несебър с електрона гривна.

Новините от днес и със задна дата