понеделник, 6 септември 2021 г.

Д-р Ненков шокиран от родна дама, която твърди, че е бременна след ваксина! ВИДЕО

  

Не работя на първа линия и директно с болни с коронавирус. Държа да го подчертая. Това заяви в ефира на "Здравей, България" по Нова телевизия д-р Мирослав Ненков. 

"Има един процес, който тече от времето на мрaкобесния комунизъм, който набива клин  между моята гилдия и пациентите. Дойдоха комунистическите промени, които и до ден днешен ни морят. Тогава лекари като мен трябваше да говорят с пациентите за пари и това руши доверието", каза той.

Според него няма как да не се генерират глупости в социалната мрежа.

Думите му дойдоха, след като Виктор Николаев му показа публикация в група във фейсбук, в която жена обясняваше, че след втора доза ваксина, цикълът ѝ закъснял, а след 10 дни имала положителен тест за бременност. Според нея тя не очаква дете, а това е ефект от ваксината.


"Хората не си задават основни въпроси - защо властите ще имат сметка да изкарват големи данни? Те нямат нужда от това. Защо тебе, глупако, ще те чипират, с твоята диагоналка и външна тоалетна, че реши, че си важен", иронично запита Ненков.

Той разкри, че има познати, които отказват да влязат в ковид отделенията: "Защо да се жертват? Кой ще ги задължи? Заради премиера Янев ли", запита той.

По думите му, когато не знаем какво да направим, е добре да слушаме науката: "Вирусът се предава лесно, може да се изкара тежко. Вече има ваксини, имаме опит с тях. Те не са толкова тежки и страшни. Вероятността ваксината да направи щета е много по-малки от тази да ни даде полза", добави той.


Според него не могат отделни гилдии и хора да бъдат задължени да се имунизират. "Или се задължават всички или не. Няма достатъчно смел лидер, който обаче да каже, че ваксинацията става задължителна", каза Ненков.

"Онлайн обучението миналата година беше кошмарно. Няма данни колко % заразени генерират театри, училища и кина. Не може да работят моловете, но училищата да са затворени", категоричен е той.

Новините от днес и със задна дата