неделя, 29 август 2021 г.

Борисов: Три избора, половин милиард за тях, нула процента ефективност, 100% брак, това произведе Радев / видео

 Небивалици и откровени лъжи: какво говори Борисов | Новини и анализи от  България | DW | 29.06.2021

Стигна се до парадокса партията, която върви надолу, БСП, да държи мандата. След като всички им отказаха те продължават да държат мандата. Щели да водят разговори? С кого? Или искат да разиграят нов план на задкулисието, ако са купили депутати от други партии. В петък г-н Трифонов обясни колко прозрачно вървят преговорите, за които никой не знае.

Преговори се правят официално. Иначе няма лошо да си ходите на гости. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Националното общо събрание на младежкото ГЕРБ.

Бившият премиер каза, че още май месец е предупредил, че "няма да има правителства, докато диктаторът Радев не бъде преизбран. Какво мнозинство им трябва повече от това, което имат в момента". Защо ще ходим на нови избори, попита Борисов и отговори: "Президентските избори трябва да ги проведе служебния вътрешен министър и служебното правителство на Румен Радев".

По думите на Борисов, в момента има истински диктат спрямо членовете и симпатизантите на ГЕРБ.

"Уважаемата от мен, сив кардинал Мария Капон за мен говори за диктатор. Как ще се разхождате по София, ако има диктатура. Сега има истински диктат към нашите членове и симпатизанти. Те не са ли българи, какво ви пречат. Сревновавайте се с тях, победете ги. И на последните избори ГЕРБ е първа в България и един процент го броиха 3 дни. Не машините са проблем. От машината до софтуера е проблем - флашките. И въпреки всичко ГЕРБ е първа", заяви той.

Според Борисов, няма разумна държава, която да провежда избори след избори.

"Коя разумна държава ще повежда избор след избор, ще харчи по половин милиард лева. Не им трябва актуализаци за избори. Слагат отново напред пенсионерите. Уж актуализацията е заради пенсиите. Само след 5-6 месеца парите ще свършат, и трябва да се повишат данъците, за да има пари за пенсии и заплати. Когато залагаш дългосрочни мерки, трябва да кажеш кой ще е отговорен за събирането на парите - тогава някой ще си отиде за Канада, друг за Англия, и пак някой ще трябва да се оправя", каза още лидерът на ГЕРБ. 

Той разкритикува и исканията на служебния кабинет за допълнителни средства в актуализирания бюджет за помощ по южната ни граница. "

Служебното правителство стига и до друга глупост - да пращат армия по границата. А какво, ще ги стрелят ли мигрантите по границата? Граница с армия не се пази, пази се с Брюксел, с Европа, с Турция, с дипломация, допълни той.

Борисов обвини служебното правитество и за подхода им към ваксините. "В момента за да не ги хванем как унищожават ваксини, ги пращат по хладилниците по РЗИ-тата. Всеки от ЕС извади от своите складове и даде за България. Ние получихме най-много ваксини - като отидеш, и ти слагат цял тезгях ваксини. А сега са скрити".

"Ако не можете, потърсете ме, ще ви свърша пак работата заради българите", завърши Борисов.

Той обяви и какъв ще е следващият слоган на ГЕРБ на изборите: "По-силни от хаоса". 

"Това означава, че всички политически партии трябва да станем по-силни от хаоса. Егото си го начесахте. Говорихте по мен, по партията", каза той.

Новините от днес и със задна дата