четвъртък, 12 август 2021 г.

Нови шокиращи подробности за екзекуцията на Юмер Мехмед в Бургас

 

Четири чувала, всеки от които с тегло 15-18 кг и едно малко чувалче с тегло около 3 кг са извадили снощи криминалистите от тресавището на езерото „Вая” край Бургас. В четирите по-големи са били разпределени частите от тялото на брутално екзекутирания 28-годишен мъж Юмер Мехмед, който бе в неизвестност от 4 август т.г. В малкото е била главата му, съобщава flagman.bg

По данни от катедра „Съдебна медицина” Юмер е бил висок 178 см и е тежал 85 кг. Бил е изключително здрав физически.

Мястото, където „чистачът” е хвърлил останките от транжираното човешко тяло, бяха намерени в такъв район на блатото, обрасло в триметрови тръстики като в джунглата, не може да бъде достигнато и ползвано, ако не познаваш местността. Намира се на 2 км след кв.”Долно Езерово”, от лявата страна на пътя зад складовата база на „Деспред”.

Само на около 100-ина метра от главния път районът става непроходим заради силната заблатеност. Отбивката, която е ползвал престъпникът е за обслужване на далекопроводната мрежа. Разследването на мотивите за отвличането и последвалото убийство на строителния работник Юмер Мехмед все още продължава.

Засега е ясно, че той се е надявал на финансова компенсация за престоя му в продължение на година и половина в ареста по обвинение, че е участвал в палежа на две катафалки.
Поръчката през 2018 година, оказва се, е на неговия „работодател” – бизнесменът Станимир Рагевски (55 години), който няма криминално досие.

Към този момент отпада вероятността поръчката за убийството да идва от освободения преди две седмици и намиращ се под домашен арест в с.Кошарица, Несебърско Димитър Желязков-Очите, към чието ОПГ бе „пришит” Юмер Мехмед заради умишленото запалване на погребалните коли на две различни агенции. 

Юмер имал намерение да се задоми със своята приятелка Габриела и са му били нужни повече пари, отколкото можел да изкара като строителен работник, майстор по слагане на гипскартон, с каквото се е занимавал отскоро.

Самият външен вид на бъдещата му годеница показва, че красавицата държи на добър жизнен стандарт и поддръжката й струва доста пари.
Двамата са живеели на квартира в близост до ОД на МВР в Бургас, те са имали намерение да водят по-добър живот и да станат родители. Връзката им е дългогодишна.

Габриела не крие, че се познава и със сина на Рагевски – 29-годишния Данаил, известен в средите на елита със скъпия си черен лексус.
Данаил и Юмер били познати още от тийнейджъри, когато „момчето за всичко” се завъртяло покрай заведението на Рагевски на Северния плаж в Бургас преди повече от 13 години.

Разследването придобива формата на криминален роман по Агата Кристи, тъй като всички участници – и жертвите, и кървавите палачи са живеели почти като в едно голямо семейство.

С Данаил и баща му Станимир Рагевски са се познавали много добре и изчезналата през октомври 2020 година брокерка на недвижими имоти Теодора Бахлова, както и нейната 25-годишна дъщеря Христиана Радоева.

Може бързо да се проследят близките и топли отношения на Христиана с Данаил чрез фейсбук публикациите им от години насам.

Снощи профилът на Данаил бе заличен от социалната мрежа.
Какви са мотивите за физическото отстраняване на 47-годишната Теодора Бахлова, в което е забъркан Рагевски, се очаква да стане ясно до няколко часа.

Съучастникът на Рагевски – неговият бивш готвач от Капана на Северния плаж до 2010 година Деян Дичев, който по настоящем се води шеф на т.нар.ВИП клуб в приземния етаж на Дома на Народната армия в Бургас, е извършил убийството на Юмер, след което е разчленил тялото и се е погрижил следите от него да се заличат.

След освобождаването му от домашен арест на 15 декември м.г. Юмер очевидно се завръща в „кухнята” на Рагевски. Той се захваща официално като организатор на строителна бригада, извършваща ремонт на хранителния магазин на ул.”Иван Богоров” 42, но едновременно с това няколко пъти е ходил в мазето на Рагевски на ул.”Константин Фотинов” във връзка с „отстраняване на авария” по канализацията.

Юмер се е познавал много добре и с другия си похитител – Деян Дичев, когото той е посещавал в заведението в Дома на Народната армия на бул.”Христо Ботев”. В това заведение често е влизал и самия Станимир Рагевски, по показания от администрацията на обществената сграда.

Всички тези хора са живеели съвсем наблизо един до друг в центъра на Бургас, около ОД на МВР.
Очаквайте още подробности за готвача, който обича да си разхожда дакела след малко

Новините от днес и със задна дата