четвъртък, 12 август 2021 г.

Хаджигенов: ГЕРБ и ДПС са готови да мислят много повече за бъдещето на страната, хаосът на Слави ще го подреди ГЕРБ

  

Приключихме този жалък опит за мандат. Президентът вече е свободен да връчи втори мандат, когато е готов. Това заяви от кулоарите на парламента съпредседателят на ИБГНИ адв. Николай Хаджигенов.

"От ИТН направиха така нещата, че ГЕРБ да звучи разумно и да спаси положението. Защо обаче се случи това", запита той.  "Мястото на сценаристите не е тук. В ИТН има достатъчно умни и образовани хора и те трябва да започнат да взимат решения, защото това не е цирк", категоричен е Хаджигенов. 

"Днес всичко, което се случи, бе срам за парламентаризма", категоричен е той.

"Личното днес надделя. Вижте кой днес използва лични нападки - Тошко Йорданов и двама-трима души около него. За тях парламентаризмът е стая на 7/8", отсече Хаджигенов. 

"Нека да излезем от идеологическите неща. ГЕРБ и ДПС могат да подкрепят правителство с трети мандат. Ще стигнем дотам, че ГЕРБ и ДПС ще подкрепят правителство, а не ИТН и трябва да си дадем въпроси защо се случва така. ГЕРБ и ДПС са готови да мислят много повече за бъдещето на страната", добави юристът. 

"Слави създаде хаос, който ГЕРБ явно ще подреди", заключи той. 

ИТН се оказва опозиция на всички. Не това целяхме, целяхме да има кабинет. Това заяви от своя страна в кулоарите на парламента Филип Станев от ИТН. Той посочи, че трети мандат ще има със сигурност, това е по конституция, но те няма да го подкрепят.

„Ние искахме да поемем тази отговорност още в началото, но не искаме да ни кадруват някакви олигархични кръгове.

По думите му в момента Пламен Николов на практика става депутат.

Станев коментира и срещите между Слави Трифонов и Мая Манолова.

„Нито той е искал нещо от нея, нито тя от него, Тя имаше някакви колебания дали да се кандидатира за кмет на София, в крайна сметка го направи“, посочи той и допълни, че те са приятели, но не в личен план, може би в обществен.

Според Станев протестните партии с действията си са предали хората, които са протестирали месеци на площада.

Новините от днес и със задна дата