събота, 21 август 2021 г.

Увеличаване на мигрантския натиск отчитат от Гранична полиция Елхово

 

Увеличаване на мигрантския натиск отчитат от Гранична полиция Елхово. По техни данни ежедневно между 100 и 200 лица се опитват да влязат у нас. Граничното съоръжение има нужда от спешна поддръжка, за което са необходими 1,2 млн., съобщават от standartnews.com

В момента то е обрасло с храсти и буйна растителност, стана ясно на среща, инициирана от областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова.

„Тези големи клони и растителност, които са между двете мрежи много скоро ще компрометират съоръжението“

За поддръжката му е необходима сумата от около 1,2 млн лв. Общо 88 км. трябва да се почистят от храсти и дървета, които са превзели оградата, както от южната, така и от северната част. 

Директорът на Регионална дирекция "Гранична полиция" Елхово комисар Иван Стоянов коментира, че с влошаване на времето пътищата ще станат трудно проходими, което ще затрудни движението на полицейските патрули.

„Имаме увеличение на миграционнния натиск, като ежедневно между 100 и 200 лица биват недопускани да влязат на наша територия, предимно от Афганистан, по-малко от Сирия, Ирак и други държави. Като прогнозата е за значително увеличаване“

Пътната инфраструктура и подходите към съоръжението са в лошо състояние, което води до бърза амортизация на автомобилите за охраняване на границата, казаха още от Гранична полиция.

Освен за поддръжка на съоръжението, исканите средства ще се използват за оборудване и технически пособия за екипите на Гранична полиция,  работещи на терен, предаде БНР.

Новините от днес и със задна дата