понеделник, 30 август 2021 г.

30-г. изявен критик на маските умря от К-19, оставяйки бременна съпруга

 

Един от най-изявените противници на маските(антимаскър) и COVID мерките Салеб Уолъс почина от коварното заболяване, предаде NY Times. Изданието се позовава на публикация от съпругата му Джесика в социалните мрежи, пише bg-voice.com.

Уолъс бе в интензивното отделение от три седмици. По думите на г-жа Уолъс в последните дни състоянието му се е влошавало непрекъснато и лекарите не могли да намерят начин да спасят съпруга ѝ. Кампанията за събиране на средства в негова подкрепа успя да набере 35 хил. долара.

30-годишният жител на град Сан Ангело в Тексас се е занимавал с продажба на оборудване и машини за заваряване.

През юли, малко преди да постъпи в болницата, Уолъс организира „Марш на свободата“ Freedom Rally, за тези „на които им е писнало от това правителството да контролира живота им“. Той и други негови съмишленици основаха и движението Пазителите на свободата в Сан Ангело.

Кметът на градчето Бренда Гънтер заяви тогава, че за групата около Уолъс коронавирусът е измама и че правителството твърде тежко налага мерките за справяне с COVID. Тя обаче заяви, че той и неговото семейство са били сред първите, които са се отзовали, когато през зимата Тексас беше блокиран от снежна буря.

През април Уолъс изпрати писмо до училищните власти във Сан Ангело да премахнат всички мерки свързани с COVID незабавно, припомня NTY.

Пред медиите Джесика Уолъс заяви, че когато съпругът й първоначално се е почувствал зле, е поел микс от витамин C, цинк и ивермектин. 

В момента госпожа Уолъс е бременна с четвъртото дете на двойката, като по думите ѝ тя ще се ваксинира когато роди през септември.

Новините от днес и със задна дата