събота, 14 август 2021 г.

Адвокат развенча ваксините за К-19, след 9 дни почина заразен с вируса

  

58-годишният Лесли Лоуренсън, противник на ваксинациите от Борнемът, графство Дорсет, Англия, е подценил тежестта на заболяването от коронавирус и е починал, съобщава "Метро".

Девет дни преди смъртта си, Лоренсън (адвокат по образование, завършил в Кеймбридж) е записал видеоклип, в който казва, че се е разболял от нещо, и се надява това да е коронавирус.

Британецът уверено заявява, че имунната му система ще се справи с болестта. "Ще получа антитела в кръвта си и ще докажа чрез опита си, че няма от какво да се страхува човек. То не е по-сериозно от обикновена настинка. По-добре антитела, отколкото ваксинация. Няма да си сложа ваксина и няма да променя решението си", казва той.

В деня след публикуването на видеоклипа състоянието на Лоренсън се влошава с температура и болки по цялото тяло, но той решава да не вика линейка.

Лоурънсън започва да се чувства по-зле и семейството му се обажда на спешна помощ. Медиците прегледали пациента, оказали му необходимото лечение и си тръгнали. Десет минути по-късно доведеният син на британеца го намира мъртъв.

В същия ден 56-годишната партньорка на починалия, Аманда Мичъл, която също е решила да не се ваксинира, въпреки диабета и хипертонията си, е приета в болница, болна от коронавирус.

Българите избраха от криза да скочат в супер криза

Новините от днес и със задна дата