сряда, 14 юли 2021 г.

Борисов: Няма да подкрепим кабинета на Трифонов и ще върнем мандата, ако ни го дадат (видео)

 

Очаквам разговор на лидерско ниво. Няма да подкрепим кабинет на Слави Трифонов в парламента. Извинявам се много на народа, че ще страда много. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция на партията.

"За всички, освен за ГЕРБ, отговорност носи Румен Радев и това е ясно. Ако мандатът за съставяне на правителство стигне до ГЕРБ, която е втората политическа сила след вота на 11 юли, то мандатът ще бъде върнат незабавно. Ние веднага ще върнем мандата. Ние сме опозиция, ние сме втори", каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира част от изказванията на Корнелия Нинова, Христо Иванов и Слави Трифонов.

"Ще бъде късно, когато разберем кой седи зад Слави Трифонов. В смесените райони има преливане на гласове и това може да се види. Това показва кой седи зад Слави Трифонов", добави Борисов.

"Планът е Бойко Рашков да вилнее, докато може", каза още той.

"Две държави останахме без план в ЕС. Некадърници. Харвардските хора, единият има 12 съветници. Съберете се, направете кабинет. Управлението на държавата не е шоу. Това е отговорна работа. При мен всичко бе във възход. Благодарение на момчетата и момичетата около мен", допълни Борисов.

"Умолявам те Слави, направи кабинет. Изпуснал си министър на екологията, но си направи 40 министри. Тури един на шумкарите, на водите, на полицаите, имаш на роми - сложи на турци, на гърци. Умолявам те, братко, дай им постове на тези, за да мирнат, че ще съсипят държавата", каза още лидерът на ГЕРБ.


"Вижте бе хора. Като кацнат българин и македонец на Луната, кой ще скочи първи? Кой ще я завладее?", пропита  Борисов.  

"ГЕРБ е партия, подкрепена от ЕНП, подкрепена от европейски лидери, защо не искат да разговарят с Дани Митов. Защо Тошко Йорданов продължава да ги отрича. Умният човек много, ама много би трябвало да внимава като говори публично и да мисли за последствията", обясни още Бойко Борисов.

По думите му сега нямаше да дава тази пресконференция, ако от вчера не се е въртяло в публичното пространство, че имало договорки.

"Хора, вие сте токсични. Нали ни чегъртате, тормозите и репресирате. Сега планът е да продължи бойкорашковщината и Румен Радев да управлява еднолично. Откъде накъде ни говорите за служебната джипка на 16 години, а за сметка супер луксозната кола, даже две на Румен Радев. Имаш ли морал, бе Христо?" попита той.

"Трябва да избера между Бойко Рашков или Слави Трифонов, ако има по-малко зло да го избереш. Умолявам те, Христо, вие я надробихте тази попара - сърбайте си я", призова Борисов.

"До 11 април чака-рака, на 12 Слави Трифонов е лош, каза Борисов и добави, че било лесно да се прави шоу. - Говориш глупости и хората ти ръкопляскат. Ще влезем в НС, защото народът ни е избрал. Всички ще гласуваме против."

"ГЕРБ е последователна, ясна, дясна партия. Доказала се в труден режим на работа", каза Борисов.

"По-добре да не влизам в НС, защото като гледам как са ме почнали, по-добре да не утежнявам работата на полицията" коментира още той.

Борисов обеща да обясни как става пипането в машинното гласуване, за да се манипулира вотът.


Новините от днес и със задна дата