сряда, 14 юли 2021 г.

Мирослав Найденов: Издирван от Интерпол подал сигнал, че чул за заплашен от Борисов бизнесмен

 

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов е разпитван два пъти по случай за "заплаха за убийство на бизнесмен", по който в четвъртък викат и бившия премиер Бойко Борисов в полицията. Причината е, че имало втори сигнал по случая от чужбина.

"По-всяка вероятност Бойко Борисов е викан за това, което бях повикан и аз. Бях викан, за да направя едно уточнение", заяви бившият земеделски министър Мирослав Найденов пред bTV.

Припомняме, че лидерът нас ГЕРБ Бойко Борисов заяви вчера, че е повикан на разпит в Главна дирекция "Национална полиция" във връзка с бившия член на неговия кабинет.

Мирослав Найденов избегна да коментира в детайли за какво е бил разпитван, защото е следствена тайна, но стана ясно, че са му снемани показания във връзка със "заплаха за убийство на бизнесмен".

Според Найденов ситуацията е абсурдна, защото такъв сигнал от бизнесмен няма, а има сигнал от трето лице, което е чуло, че някой е заплашван. По думите на бившия земеделски министър подалият сигнал е бивш служител на земеделското министерство, шеф на изпълнителна агенция, който той е уволнил и това е някакъв вид отмъщение.

Впоследствие Найденов разказа, че два пъти е бил викан по нов сигнал за същия случай, но той бил подаден от издирван от "Интерпол" през интернет, така че не се знае дали зад този сигнал стои това лице, което се предполага.


Ако е той, според бившия земеделски министър, е чудно, че не помогнат за задържането му, предвид че има заповед за това.

Според Найденов "абсурд е Бойко Борисов да го извика в премиерския кабинет и да го заплаши с убийство", още повече, че от "записите му става ясно, че той не познава този човек".

От думите на Найденов се разбра, че говори за бившия директор на Държавен фонд "Земеделие" Светослав Симеонов.

Бившият земеделски министър смята, че раздухването на този стар случай, който е от 2009 г., е абсурдно и е провокирано политически във връзка с изборите.

По думите на Найденов той също е бил натопен в този казус, за да бъде дискредитиран от бивш партиец в ГЕРБ, който "след това също е напуснал и е създал своя партия".

Новините от днес и със задна дата