събота, 24 юли 2021 г.

Атомна политическа бомба може да избухне в България! Ето кога и как ВИДЕО

 Атомна политическа бомба може да избухне в България! Ето кога и как ВИДЕО 

"Политиците трябва да осъзнаят, че българският народ има нужда от успокояване. При консултациите президентът настояваше за това. Ако някой не е в състояние да преглътне егото си, той е опасен за цялата държава и такива хора нямат място в политиката", това заяви психологът Христо Монов.

Според него е необходимо обединение, за да се излезе от кризата, като в процеса на съвместна работа всяка политическа сила даде на другите това, което нямат.

Той определи като "политически аутизъм" случилото се след изборите на 11 април. За да не се повтори сега, препоръчва воденето на разговори. Но е категоричен, че изрази като "изчегъртване" нямат място в тези диалози.

"Идват нови поколения - с нови възгледи, с управленски модел и опит. Но новите в политиката трябва да послушат тези, които са минали през парламентарната въртележка. Една диплома, каквато и да е тя, не означава, че си добър управленец", каза психологът пред Bulgaria ON AIR.


И добави, че от особено значение сега ще бъде личността на новия министър-председател.

"Важно е тя да не е спорна. Тези, които са в Народното събрание (НС), са на ръба на легитимността. Огромната маса хора не се интересуват от политика. Това е червената лампа, която да им светне на политиците", коментира Христо Монов.

Той посъветва политиците да внимават с управлението на следващата ковид вълна.

"При следваща вълна трябва да имаме добре обмислена реакция, а не да плашим хората. Българинът е европеец, като му се обясни - той ще разбере. Ние не обичаме да ни плашат и да ни размахват пръст", обясни Монов.

Психологът е категоричен, че трети избори биха били катастрофални.

"Ако някой си прави илюзията, че отивайки на трети избори ще бъде победител - не е познал. След атомна бомбардировка няма победител, това ще е взривяване на атомна политическа бомба", заяви Монов.

Да не забравяме обаче, че президентът беше главен инициатор на това, което се случи в българската политика.  А резултатът е печален.

Новините от днес и със задна дата