вторник, 20 юли 2021 г.

Ясни са домакинствата, които ще получат нови отоплителни уреди в „Долно Езерово“ и „Меден рудник“

 Ясни са домакинствата, които ще получат нови отоплителни уреди в „Долно Езерово“ и „Меден рудник“

Община Бургас публикува на своя сайт класирането на одобрените домакинства, които ще подменят старите си печки с нови уреди на екологично гориво. Подмяната им се извършва в рамките на проект „Намаляване на замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в кв. Долно Езерово, гр. Бургас“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, чрез Кохезионен фонд на Европейския съюз.

Той е насочен към насърчаване използването на алтернативни горива за битово отопление с цел намаляване замърсяването на въздуха с фини прахови частици.

Проектът допуска класираните кандидати да получат по избор топловъздушна камина на пелети, камина на пелети с водна риза, котел на пелети или климатик.

Изборът на уред за дадено домакинство става според големината на помещенията, които ще се отопляват, а не на произволен принцип.

Класираните кандидати следва да имат предвид, че след избора на доставчик на новите отоплителни уреди чрез обществена поръчка по реда на Закона за обществените поръчки, представители на фирмата изпълнител ще направят реален оглед и обследване на жилищата, при което е възможно да се наложи корекция на мощността на съответния отоплителен уред, ако има драстично разминаване с реалните отопляеми обеми на жилищата.

Списъкът на класираните домакинства – за отоплителни уреди на пелети и на климатици, е достъпен на следния адрес:

https://www.burgas.bg/bg/proekti/proekt-namalyavane-na-zamarsyavaneto-na-atmosferniya-vazduh-s-fini-prahovi-chastitsi-v-kv-dolno-ezerovo-gr-burgas

Новините от днес и със задна дата