понеделник, 19 юли 2021 г.

Антимафиот е блъснал и убил 8-годишното момиченце, задържан е за 24 ч.

  

                                         Снимка: БНТ

Служител на регионалната дирекция "Борба с организираната престъпност" в Пазарджик е служителят на МВР, който по-рано днес блъсна 8-годишно момиченце на пешеходна пътека в село Братаница.

Детето издъхна в болница, въпреки усилията на лекарите да го спасят. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова.

По думите ѝ, вече е образувано следствено дело за причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека. Антимафиотът е задържан за 24 часа и му е взета кръвна проба за наличие на алкохол и наркотици. Окръжната прокурорка на Пазарджик обаче не съобщи неговото име. 

Служителят на БОП е пътувал със служебен автомобил "Шкода Октавия" към Пазарджик, когато е станал инцидентът. Не стана ясно имал ли е предишни провинения като шофьор, както и какви са характеристичните му данни.

Кузманова посочи още, че продължават процесуално-следствените действия, разпитват се свидетели и ще се назначи автотехническа експертиза.

По думите ѝ повече подробности около разследването може да се предоставят на по-късен етап от наблюдаващия прокурор по делото Ангел Панков.

По разкази на очевидци, които обаче не са потвърдени официално, момиченцето и по-големият ​му брат пресичали на пешеходна пътека. ​Първите ​автомобили спрели​, но колата на МВР ги заобиколила с висока скорост спрелите коли и помела по-малкото дете, пише "Марица". После служебният автомобил се е качил на тротоара и е помел пътен знак.

Междувременно при живо включване на репортер на Нова телевизия от мястото на катастрофата в Братаница, на пешеходната пътека мотор се удари в задната част на учебен автомобил. 

Снимка: Скрийншот/Нова телевизия

Лекият автомобил спря на пешеходна пътека, за да пропусне изчакващо на тротоара дете, когато в него се удари моторът. Водачът на мотора обясни, че се е движил със скорост около 50 км/ч. Нанесени са леки материални щети по двете превозни средства. 

"Родителите (на детето) живеят в селото. Нещата са така, че движението минава от тук - пътят от Септември до Звъничево е отбит, целият трафик минава през Братаница. Молбата на жителите на селото е - колкото може да има присъстващи контролни органи, да се контролира движението", каза пред БНР кметът на Братаница Георги Спасов.

Новините от днес и със задна дата