сряда, 16 юни 2021 г.

Опасно време удря България в четвъртък! Възможни са наводнения

  

В резултат на валежи на места в четвъртък ще има краткотрайни повишения на речните нива. Това съобщават от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Водните количества ще бъдат под праговете за внимание. По-значителни повишения се очакват в Дунавския басейн в следобедните часове утре във водосборите на р. Ерма, р. Нишава и в горните части от водосбора на р. Искър /в района на Столична община/.

В Черноморския басейн в по-голяма част от басейна речните нива ще се понижават, като в резултат на оттичане, все още ще има повишения в долните части на основните реки, а вследствие на валежи ще има повишения във водосборите на реките Двойница и Хаджидере /в района на общините Несебър и Поморие/.

В Източнобеломорския басейн утре ще има краткотрайни повишения на речните нива в горното течение на р. Марица и в рило-родопските ѝ притоци. Значителни ще бъдат повишенията в следобедните часове във водосборите на реките Чаирска, Крива, Яденица /в района на община Белово/.

Прогнозите за Западнобеломорския басейн сочат, че в резултат на валежи в следобедните и вечерни часове утре ще има краткотрайни повишения на речните нива главно в горните течения на Места /в района на община Якоруда/ и Струма /в района на община Перник и Кюстендил/ и във водосборите на рилските и пиринските им притоци.

Новините от днес и със задна дата