сряда, 16 юни 2021 г.

Виртуозният цигулар Веско Ешкенази споделя своите музи в юбилеен концерт в Бургас

  Виртуозният цигулар Веско Ешкенази споделя своите музи в юбилеен концерт на 12 юли в Бургас

Виртуозният цигулар Веско Ешкенази споделя своите музи в юбилеен концерт на 12 юли в Бургас

Богата програма от любимите си музикални произведения е подготвил виртуозният цигулар Веско Ешкенази за дългоочакваната си среща с публиката в Бургас. С концерта, с който ще отбележи на сцената своята 50 годишнина.

Проектът ще представи за първи път разказ за Музите на цигуларя в една вдъхновяваща симбиоза между музика, поезия и театър. Актрисата, която ще се превъплъти в ролята на разказвач на живота на Веско в стихове е Койна Русева.

Мартин Пантелеев, братът на Веско Ешкенази, ще дирижира оркестъра на Плевенска филхармония, а специален гост  на музикалния празник ще бъде Люси Дяковска, с която Веско работи успешно през годините.

Заедно с най-известните произведения на Сарасате, Вивалди, Менделсон, Чайковски, Панчо Владигеров, публиката ще се наслади и на виртуозните пиеси „Рапсодия в синьо“, „Libertango“, „Monti Csardas“, „Лунната соната“, „Adagio“ и други.

„Ще празнувам тази любов...Към вас, към музиката, към моето семейство и моите музи!“, споделя Веско Ешкенази по повод предстоящото събитие.

Билетите за турнето на концерта "Веско Ешкенази на 50" вече са в продажба в мрежата на Ивентим .

Настаняването се извършва на 50% от капацитета на Летния театър.

Новините от днес и със задна дата