неделя, 6 юни 2021 г.

Проф. Ангелов: Кацаров лъже, това е наказателна акция!

 Проф. Ангелов: Кацаров лъже, това е наказателна акция! 

Институциите сме си свършили работата. Това заяви бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов в предаването "Неделята на Нова" по Нова телевизия, коментирайки скандала с търговия с органи в болница "Лозенец".

"Нито знам кой, как на кого се е обаждал. Пропаганда е това, което казва Кацаров. Той иска да орони доброто ми име. Никога не съм се обаждал на никого от агенцията по трансплантация. Никога не съм знаел кои са донори и кои реципиенти.", каза той.

"Проблемът с трансплантациите е многогодишен. Важно е координаторите по донорските бази да са добре обучени. Те вече са и много добре заплатени.", допълни бившият здравен министър.

"Състоянието на реципиентите също е важно. Министерство на здравеопазването не е разследваща институция. ", заяви проф. Ангелов.

"Проверката на Александровска беше наказателна акция, а не проверка. След като не намериха нищо, решиха да ме атакуват като лекар.", бесен е той.

"Лъжа е, че дълговете са 68 млн. лева и са натрупани през моето управление. Питайте Кацаров защо лъже. ", заяви Ангелов.

"Всички решения по времето на доц. Оскар са били с консенсус. Неговото поведение придоби политически привкус. Аз не виждам рационални причини за това поведение. Не мога да си обясня какво се случва, но очевидно искат да ме дискредитират. Почти всички болници имат такива дългове и трябва да се разбере защо се трупат.", разясни бившият здравен министър.

"Когато се говори за точене на НЗОК трябва да има факти. В момента се хвърлят само твърдения, които не се доказват, а са за оронване на престижа. ", каза той.

"Управлението на ваксинационния процес в момента е провал.", завърши Ангелов.

„В публичното пространство се хвърлят само твърдения, които не се доказват. Идеята е на всеки да бъде оронен престижа, за да бъде постигнат друг политически резултат”, подчерта той.
 
Той изрази притеснение по отношение на управлението на ковид кризата. „Песимист съм. Управлението към момента, най-вече на ваксинационния процес, е провал. Броят на ваксинираните за седмица намалява почти наполовина, не се прави нищо, хората се разконцентрират”, обясни проф. Ангелов.

Новините от днес и със задна дата