вторник, 18 май 2021 г.

Бойко Рашков: Ако съм шеф на bTV, ще отстраня Биляна Гавазова и Златимир Йочев

  

Ако съм шеф на bTV, ще отстраня Биляна Гавазова и Златимир Йочев от предаването. Този изненадващ коментар направи служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков в интервю за БНР.

"Искам да кажа две изречения за участието ми вчера в bTV. Видях каква не трябва да бъде журналистиката и вероятно начинът, по който Гавазова и партньорът ѝ (Биляна Гавазова и Златимир Йочев - бел.ред.) водеха предаването, е доходна дейност", обяви Рашков, попитан за участието му в сутрешния блок на телевизията, в което той обяви, че може да има полицейски чадър над купуването на гласове.

"Чувах в техните уши техническите средства, с които им казваха точно какво да ме питат", добави той.

"Толкова силен беше звукът в тези технически средства, че те не чуваха моите отговори и затова ми задаваха един въпрос няколко пъти. Не се учудвам, че България е на 112 място по свобода на словото. Ако съм собственик на тази телевизия, веднага ще ги отстраня от воденето на предаването", каза Рашков.

Бойко Рашков гостува във вторник в предаването на bTV "Тази сутрин". Там той обяви, че системата за сигурност се е обезглавила, след като ръководните кадри са излезли в неплатен отпуск до септември, след като е било назначено служебното правителство.

"Знаете ли колко много се разболяха, когато встъпи в длъжност служебният кабинет. Знаете ли, че службите за сигурност у нас са излезли в неплатена отпуска до месец септември. Пита се в задачата: Кой им е позволил да получат този отпуск? (...) Регионалният директор на Пловдив, всички ръководни длъжностни лица в системата за сигурност у нас в момента са в неплатен отпуск. А кой им е разрешил, при положение, че те са на пряко подчинение на министър - председателя? Не на този, на предишния. Оставям на вашите зрители да си отговорят сами. Държавата в момента е без ръководства на службите ни за сигурност. Тези служби са се самообезглавили", обяви Рашков.

И добави, че хората на възлови длъжности в системата са назначени от предишната власт.

bTV отговори на Рашков: Противопоставяме се на всяка форма на влияние от трети страни

Новините от днес и със задна дата