вторник, 18 май 2021 г.

Местността „Мадика“ се развива като нова бизнес зона, Общината помага с довеждаща инфраструктура

 Местността „Мадика“ се развива като нова бизнес зона, Общината помага с довеждаща инфраструктура

Тази година в Бургас се изпълняват или предстои да стартират пет проекта със сертификати за инвестиции от клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ). Два от тях се реализират в местността „Мадика“.

Единият е на „Търговска Лига - Глобален аптечен център“ АД – за изграждане на многопрофилна болница за активно лечение "Сърце и Мозък", където предстои да бъдат разкрити 200 работни места.

Вторият е за изграждане на предприятие за опаковки за хранително-вкусовата промишленост. Инвестицията е на „Сидоренко Фудтех“ ЕООД и „Сидоинвест“ ЕООД. Предвижда се строителство на нови производствени халета, складове и офиси, закупуване на допълнително производствено оборудване и специализирани софтуери за продажби и управление на складови наличности.

И двата проекта в местността „Мадика“ вече се изпълняват, като строителството на болница „Сърце и мозък“ е във финален етап.

„За да обезпечим нормалната дейност на инвеститорите, като добър партньор ние влагаме общински средства за изграждането на съвременна довеждаща инфраструктура в зона „Мадика“, където отварят врати все повече нови обекти. Ще продължим да го правим и през следващите години.“, заяви кметът Димитър Николов.

В момента тече изпълнението на проект за изграждане на улица, обслужваща предприятията в „Мадика“, включително болница „Сърце и мозък“. Първоначално се работи по дъждовно-битовата канализация. С улицата ще минат всякакви полезни комуникации. После тя ще бъде асфалтирана. Ще се направят тротоари и осветление. Работи се на етапи, като крайната цел е с реализирането на тази улица „Мадика“ да се свърже с главния републикански път I-6 Бургас - „Ветрен“.

Новините от днес и със задна дата