понеделник, 10 май 2021 г.

Каролев е в хирургичното отделение с множество травми и тежка черепно-мозъчна травма

  

От Здравното министерство съобщиха, че по разпореждане на премиера в оставка Бойко Борисов в болницата в Разлог ще отидат здравният министър в оставка проф. д-р Костадин Ангелов и директорът на болница "Пирогов" проф. Асен Балтов, предаде БНТ.

Както е известно, там беше настанен финансистът Владимир Каролев, който беше открит в тежко състояние, след като вчера изчезна в Пирин при каране на сноуборд.

Той е в хирургичното отделение с множество травми и тежка черепно-мозъчна травма. Комисия от лекари обмисля дали и как да бъде транспортиран до болница в София.

Икономистът беше открит тази нощ в безпомощно състояние след проведена спасителна акция на връх Тодорка, в района на Жабешкото езеро. Според спасителите падането е продължило около 400 м.

"Владимир Каролев от години кара сплитборд и съм сигурен, че има туристическа застраховка за инциденти в планината", коментира пред bTV Горан Иванов - приятел на иконоиста. Според него най-вероятната причина за инцидента е падане, а не технически проблем в екипировката.

"Много рядко кара сам. Обикновено винаги има някой с него. Било то и с още един човек. Владо е планинар от доста години, може би 40. Винаги е подхождал отговорно, даже сме си говорили как се реагира в подобни ситуации", разказа Иванов.

По думите му Каролоев винаги кара по ръба на улеите, така че при лавинна опасност да не бъде засегнат. Иванов допълни, че финансистът всеки път е добре екипиран в планината - носи протектори, каска и допълнителни системи за сигурност с вграден GPS.

Новините от днес и със задна дата