четвъртък, 20 май 2021 г.

Андрей Ковачев: Колега Мицковски, трупате проценти разпространявайки омраза към България

 Може да бъде изображение с Andrey Kovatchev

Докато Заев, Пендаровски и Никола Димитров обикалят европейските столици, оплаквайки се срещу България, Християн Мицковски настоява директно за анулиране на Договора за добросъседство. Истината е че той, а и неговият предходник, Никола Груевски, винаги са били против и самото негово подписване, коментира евродепутатът Андрей Ковачев относно това, че лидерът на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ в РС Македония Християн Мицкоски призова властите в Скопие едностранно да анулират Договора за приятелство и добросъседство с България.
Дълго време имах някаква дилема кой от двамата е по-големият българофоб, но отдавна вече знам, че в това състезание има ясен победител и това не е беглецът в Будапеща. На Мицковски трябва да му се признае, че за разлика от много други тамошни политици, които едно говорят на четири очи, друго пред медиите, е, че той е много ясен, точен, прецизен, искрен и последователен... в своята омраза към всичко българско. Истински шампион по антибългаризъм! Злите езици биха намерили еквиваленти само сред сърбоманските четници от началото на 20-ти век, срещу които се е борило ВМОРО, добавя още Андрей Ковачев.
 
Защо е тази омраза и ненавист? Как може да носите буквите ВМРО и да мразите това, което всички основатели и революционери от Организацията са били в миналото - българи? И друго, на какво се надява "войводата" от българска страна с подобна демонстративна омраза, попита евродепутатът.

Колега Мицковски, на фона на Вашата антибългарска омраза, всичко - влючително и лицемерието, лъжите, шикалкавенето, дребната тарикатщина и неизпълнение на Договора, ще изглеждат по-малко лошата алтернатива не само за България и за ЕС, но и за македонските граждани. Да, Вие сега ще трупате проценти, разпространявайки омраза към България, но това няма да бъде в полза на Македония, а само на Вашия егоизъм, коментира Ковачев, провокиран от крайните и не в полза на добросъседтвото ни с Р. Северна Македония действия на Мицковски.

Новините от днес и със задна дата