вторник, 11 май 2021 г.

Ето какво установи проверката за смъртта на родилката Лора от Бургас

 Ето какво установи проверката за смъртта на родилката Лора от Бургас 

Повече от месец след смъртта на талантливата художничка Лора Янева от Бургас, проверката за случилото се не показа лекарска грешка, пише БургасИНФО.

Лора бе приета в УМБАЛ Бургас в напреднала бременност в тежко състояние, заради COVID-19. Наложи се лекарите да изродят бебето ѝ преждевременно. Няколко дни след това тя почина.

Случаят предизвика широк обществен отзвук и въпроси защо младата жена не е приета в болница още при първото ѝ посещение в триажния център. А здравното министерство назначи проверка.

“Със заповед на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция "Медицински надзор" екип от инспектори извърши проверки на място в “УМБАЛ-Бургас“ АД и Амбулатория индивидуална практика за ПИМП, град Бургас. Изискана и проверена е цялата медицинска документация по случая. Проверката не установява нарушения при оказаната медицинска помощ”, посочват от министерството.


На 15-и май в Бургас паметта на Лора ще бъде почетена с изложбата „Лора Янева - живот в изкуството”. Тя ще се състои в зала „Ал. Г. Коджакафалията” на Културен център „Морско казино”.

Малка част от шедьоврите на бургаското момиче ще бъдат включени в благотворителен аукцион на 26-и май. Средствата ще бъдат дарени в подкрепа на преждевременно родения син на Лора – Борис.

Новините от днес и със задна дата