понеделник, 17 май 2021 г.

Кметът: По-добре пълни зали и игрища, отколкото пълни болници – честит Ден на българския спорт!

 Кметът: По-добре пълни зали и игрища, отколкото пълни болници – честит Ден на българския спорт!

По случай Деня на българския спорт днес са отворени за безплатно ползване от граждани вратите на плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“ (заедно с прилежащите му игрища), басейна в „Меден рудник“, както и зала „Никола Станчев“. Няма да бъдат нарушавани графиците на трениращите отбори, но всеки е добре дошъл в останалите свободни часове. 

„Поздравявам всички наши състезатели, треньори, спортни медици и спортни деятели с Деня на българския спорт – 17 май! През 2020-а година, минала под знака на Ковид – 19, организираният спорт бе сред най-пострадалите от наложените необходими ограничения. Възхищавам се на начина, по който бургаските клубове преминаха през това изпитание – дисциплинирано, без мрънкане, без да губят форма и желанието си за победа. Надявам се през следващите години повече да не ни се случват такива катаклизми и витрините на бургаския спорт отново да се препълнят с купи и медали! Вярвам във вас, гордея се с вас!

Приятно ми е да виждам все повече спортуващи за здраве хора в Бургас. По-добре пълни зали, басейни и игрища, отколкото пълни болници!“, каза кметът Димитър Николов.

Новините от днес и със задна дата