петък, 7 май 2021 г.

Запалиха Георги жив, но ето на какви зверства е бил подложен преди това

 Запалиха Георги жив, но ето на какви зверства е бил подложен преди това 

Жив човек беше запален като факла и оставен да гори в Павликени в навечерието на един от най-светлите християнски празници – Великден. Нападателят му е част от пиянска компания, която по този начин се забавлявала. Пострадалият Георги е сирак, без постоянна работа и доходи.

47-годишният мъж е настанен в болница в критично състояние с близо 40% изгаряния. Първо е настанен в областната болница във Велико Търново, а оттам е транспортиран в Клиниката по изгаряния в „Пирогов“ в столицата.

Тъй като пациентът не е здравно осигурен двама бизнесмени от Павликени внесли дължимите суми за 5 години назад, за да може мъжът да бъде приет и лекуван. Състоянието му е критично с 37% изгаряния. Вчера му е била направена тежка животоспасяваща операция. Лекарите обаче все още не се ангажират с прогноза за оцеляването му, пише в. "Телеграф".

От полицията работят по разследването на случая, но все още не са дали официална информация. Човекът, запалил сирака, е установен. Самият той е пострадал при палежа, но опасност за живота му няма.

Георги е сирак, без постоянна работа и доходи. Ходи да помага и работи винаги, когато бъде потърсен от съгражданите си. Освен това многократно е дарявал кръв и е спасявал човешки животи. Тъй като е наивен и добродушен, мъжът редовно ставал обект на подигравки и насилие, тормоз и гавра от някои от местните.


Те няколко пъти го хвърляли в градското дере, „за да гледат сеир“. Последната гавра на тайфата обаче била ужасяваща. Какво точно се е случило, все още не е ясно, но Георги бил намерен на тротоара, обгорен и в много тежко състояние.

„Защо? Защото е различен? Или може би заради садистичната наслада на хора с психопатични прояви в характера да се гаврят с различните. Заради забавлението от това да се отнасят като нищожества с другите, които не могат да се защитят сами. За такива хора четем всеки ден в новините – убили съседа си с лопата или пък жена си с брадва, отровили животните в цял квартал и всеки път тези новини звучат далечни.


Докато не се случи на съседната улица. Шега било, казват. Молим се този невинен човек да се пребори със смъртта и да получи справедливост“, възмущава се Марина Ангелова, чийто баща открива запаления мъж и подава сигнал за помощ.

Новините от днес и със задна дата