четвъртък, 13 май 2021 г.

Само в Бургас ви очаква уикенд с истински роботи и специално аранжирани места за ефектно селфи

 Само в Бургас ви очаква уикенд с истински роботи и специално аранжирани места за ефектно селфи 

Мостът отново ще бъде осветен атрактивно, утре ще разберете как

За втора поредна година Община Бургас организира тематични уикенди, за да направи града още по-интересен за неговите гости и жители. Предстоящият е посветен на дигиталните изкуства. В неговата подготовка се включват и партньорите в инициативата БулевАрт - Мрежа на сетивата.

С подкрепата на Общината те организират една голяма „провокация“, която ще ви предизвика да се усмихнете и да си направите ефектно, а ако щете и шантаво селфи. Изборът е ваш, важното е да ви е забавно!

Най-готините селфита ще получат награди! Прочетете повече тук: https://www.burgas.bg/bg/novini/vklyuchi-se-v-predizvikatelstvoto-na-bulevart-na-digitalnite-izkustva-selfi-uikend-specheli-nagrada.

За да ви вдъхновим, от петък до неделя ще аранжираме по специален начин няколко знакови места в града. Снимайте се там, или където другаде пожелаете (специалните места в Бургас са много), и споделете селфито с приятели в социалните мрежи.

Ето кои са местата, където ще бъде създадена специална атмосфера:

* „Дупките“ на главната улица – от петък ще се превърнат в романтичен декор за мечтатели и приятели;

* Papa beer на ул. "Милин Камък" 1 - снимка с Папата, но без Него, с цветни светлини и настроение;

* На Часовника – от петък ще има шарена сянка с цветни изненади;

* Сцена БулевАрт, срещу Часовника – в събота и неделя ще се превърне в Робо сцена;

* Бар „Кардамон“ – пикантната подправка на ул. „Богориди“;

* Чадърите по „Богориди“  ще станат още по-цветни със специални светлинни ефекти;

* Как ще засвети Мостът на бургаския плаж ще разберем в петък вечер;

* Експоцентър „Флора“ - цветята са най-добрият декор за снимка.

 Специални участници на Робо сцената ще са възпитаниците на Училище по роботика „Robopartans“, които в събота от 10.00 до 18.00 часа ще направят демонстрация, а в неделя от 10.00 до 18.00 ще организират Lego работилница, където децата ще могат да участват в изработката на робот.

Други специални гости на Робо сцената на БулевАрт са учениците от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации – Бургас, които в събота 10 до 14 часа ще ви запознаят с хуманоидния робот Пепър, а в неделя от 10 до 14 ще зарадват минувачите с роботски демонстрации.

Използваме повода, за да напомним, че в бургаската Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, създадена по инициатива на кмета Димитър Николов, от тази есен се разкрива нова специалност – „Програмиране на изкуствен интелект“. Който има интерес, може да кандидатства.

Музика в дигиталния уикенд:

На 14.05.2021 г. - Бар Таргет – Остава – на живо – 22.00 часа

На 15.05.2021 г. – Papa beer-Craft Beer Bar – Калоян – на живо – 19.30 часа

Община Бургас създаде преди няколко години инициативата БулевАрт - Мрежа на сетивата, която обединява частния бизнес с творческите индустрии. Тя се развива успешно и партньорите в нея много помагат за това градът да е интересен и интелигентен.

"Мрежа на сетивата" е всъщност маршрут с любими места в Бургас.

Новините от днес и със задна дата