неделя, 4 април 2021 г.

Мъж почина след припадък пред изборната секция

 Страхотна вест долетя от болницата във Велико Търново 

Мъж почина, след като е припаднал пред изборна секция. В 14:03 часа е получен сигнал за мъж но около 50 години, на който му е прилошало и припаднал пред изборна секция 53, която се намира в Петрич, предаде NOVA.

Мъжът е транспортиран от екип Спешна помощ до болнично заведение, където е починал.

В област Благоевград избирателната активност към 12 часа е 17.22 процента, съобщиха по-рано от Районната избирателна комисия /РИК/ в Благоевград. Най-висока избирателна активност се отчита в община Банско - 29.22 процента, следвана от Кресна и Белица, където около 28 процента от гласоподавателите са упражнили правото си на глас. Най-ниска в областта продължава да е избирателната активност в община Благоевград - 11 процента.

Над десет жалби и сигнали са постъпили до 13 часа в РИК - Благоевград, каза още Йордан Симонски. Част от тях са свързани с нарушения на изборния процес, други са за неспазване на противоепидемичните мерки в секционните избирателни комисии. Сигналите се проверяват, а резултатите от тях ще бъдат оповестени по-късно днес, посочи заместник-председателят на РИК.

В една от секциите в Благоевград машината за гласуване е повредена, а проблемът трудно може да се отстрани, каза още Йордан Симонски. В тази секция гласуването ще продължи с хартиени бюлетини, такива са осигурени достатъчно, допълни той.

Проверява се сигнал за невъзможност да се осъществи машинно гласуване и в Петрич, съобщиха още от Районната избирателна комисия.

Новините от днес и със задна дата