вторник, 20 април 2021 г.

Ще излъчват безплатни видеоуроци за учениците от 7 клас (график)

  

Издателска група "Просвета" започва да излъчва от днес специални уроци с учител, в помощ на учените от 7 клас, на които предстои национално външно оценяване. Всички уроци могат да бъдат проследени безплатно на сайта и на страницата на групата във Фейсбук.

Инициативата започва в ситуацията с коронавируса и минаването на всички ученици към онлайн обучението, докато изпитите на учениците наближат все повече, а родителите на някои от тях съобщават, че подготовката им не е достатъчна. 

Весела Михайлова, която е преподавател по български език, съобщи пред телевизия България он ер, че съвсем бързо са взели решението заедно с "Просвета" да направят такива видеоуроци, като първият такъв урок дори е бил на живо, но след като вече са натрупали нужния опит, застават пред камерата и споделят това, на което могат да научат децата.

Ирена Муташка - учител по математика, допълни, че когато няма учител, който да обясни написаното в учебника, става много трудно за възприемане от децата. Тя добави, че учениците трябва да видят как се изписва задачата на живо, защото колкото и да четат в учебника трудно могат да открият последователността.

Видеоуроците ще бъдат водени от двете учителки. Те ще представят важните акценти и ще се постараят да ги научат децата на нужните знания, за да могат успешно да се представят на задължителните изпити след 7 клас.

Безплатните видеоуроци за учениците ще бъдат излъчени по следния график:

20 април (вторник) - 17,30 ч. - подготовка за НВО по БЕЛ (1. урок); Учител: Весела Михайлова

21 април (сряда) - 17,30 ч. - подготовка за НВО по математика (1. урок); Учител: Ирена Муташка

27 април (вторник), 17,30 ч. - подготовка за НВО по БЕЛ (2. урок); Учител: Весела Михайлова

28 април (сряда), 17,30 ч. - подготовка за НВО по математика (2. урок); Учител: Ирена Муташка

11 май (вторник), 17,30 ч. - подготовка за НВО по БЕЛ (3. урок); Учител: Весела Михайлова

12 май (сряда), 17,30 ч. -подготовка за НВО по математика (3. урок); Учител: Ирена Муташка

18 май (вторник), 17,30 ч. - подготовка за НВО по математика (4. урок); Учител: Ирена Муташка

Новините от днес и със задна дата