петък, 5 март 2021 г.

Димитър Кузманов поведе България с победа часове след смъртта на баща си

  

                                            Снимка: БТА

Димитър Кузманов даде преднина на България в двубоя за Купа “Дейвис” срещу Мексико. Пловдивчанинът показа характер и мъжество, излизайки на корта само часове след трагичната новина за смъртта на баща му Савко Кузманов.

Съперник на Мико бе втората ракета на Мексико Луис Патиньо, който обаче нямаше абсолютно никакъв шанс срещу Кузманов. Българинът разби съперника си в два сета за по-малко от час, като му даде едва два гейма - по един във всеки сет.

Кузманов действаше безкомромисно и поведе с 5:0 в първия сет, като след това даде единствения гейм на Патиньо, преди да затвори сета с 6:1 в своя ползa.

Пловдивчанинът бе безапелационен и във втория сет в зала “София”, като единствената разлика спрямо предходния бе това, че Патиньо спечели четвъртия, а не петия гейм. След това упражнението бе повторено и Кузманов триумфира с 6:1. Втората ракета на България се нуждаеше само от 49 минути, за да даде преднина на родината ни в сблъсъка с мексиканците.

"Не мога да кажа, че ми е най-тежката победа, имал съм и по-тежки мачове. Много емоции ми минават през главата. Преди мача казах че няма как да не изляза да играя. Това ми е работата. Ще бъда до момчетата и ще помагам. Постигнах една малка победа, тепърва започва битката. Колективът ни е най-силното качество и заради това вървим напред", кaза Кузманов след мача, като едва сдържа сълзите си.

Новините от днес и със задна дата