петък, 5 март 2021 г.

Стана ясно що за птица е шофьорът, който уби спътника си снощи

  

Един човек е загинал при катастрофа на пътя Ботевград-Врачеш снощи. Шофьорът, виновен за произшествието, седнал зад волана с над 3 промила алкохол в кръвта. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

Има данни, че шофьорът - мъж на 42 години, е бил изключително агресивен на пътя. Той има множество административнонаказателни актове по Закона за движение по пътищата. За последните няколко години три пъти е залавян да шофира с над 1,2 промила алкохол в кръвта.

Мъжът ще бъде задържан за 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура София да му повдигне обвинение за пътнотранспортно произшествие и причинена смърт.

Сигнал за инцидента е бил получен около 17.45 ч. вчера. Загиналият е на 44 години.

В хода на разследването са извършени множество следствени действия. След огледа на местопроизшествието е извършен оглед и на веществени доказателства. Назначени са съдебно-медицински експертизи. Разпитани са множество свидетели, които са дали подробности какво са правили двамата мъже през деня.


Назначени са и токсикологични експертизи, които да установят съдържанието на алкохол и наркотични вещества на водача и пътника. Продължават процесуално-следствените действия по случая.

Новините от днес и със задна дата