сряда, 10 март 2021 г.

Брокери с шокираща новина за цените на имотите в Бургас

 

Цените на имотите в Бургас бележат рязък скок нагоре с около 3-5%. В момента търсенето е много по-голямо от предлагането, пише Труд бг.

Купувачи са бургазлии, които са решили да вложат парите си в най-сигурното по време на криза - недвижим имот. Правят го като инвестиция за децата си или с намерението през лятото да отдават квартира под наем за туристи.

Другата група купувачи са от вътрешността на страната, избрали морския град заради повече възможности за работа, туризма и морето.

Най-търсени са двустайни и тристайни апартаменти, казаха брокерите.

Купувачите обаче искат светли сгради, ново строителство и предпочитат районите в центъра на Бургас или жк “Лазур”, който е най- близо до морето.

Най-евтиният апартамент с квадратура на двустаен в момента - 46 квадрата се предлага в баровския квартал “Сарафово” за 27 300 евро, и е еднопространствен.

50 квадрата в центъра на Бургас в същото време се предлагат за 95 000 евро, на първия етаж.

Предлагането на хубави апартаменти е кът. Наскоро двустаен суперлукс, до морето, бил продаден дори за 100 000 евро.Тристайните жилища вървят около 1200 евро на квадрат, ако са нови, светли и близо до училище или детска градина.

Големите четиристайни жилища в широк център, които обаче се нуждаят от основен ремонт, вървят по 80- 82 000 евро.

Продължава тенденцията млади семейства да търсят луксозни имоти в близките села. Очакванията са цените на имоти край морето да скочат още, особено с наближаване на летния сезон, казаха брокерите.

Новините от днес и със задна дата