вторник, 16 март 2021 г.

Майката на стрелеца в заведение: Те са се шегували, пистолетът е пластмасов

  

                                     Снимка: bTV

20-годишен младеж стреля в бургаско заведение, ядосан, че то трябва да затвори заради мерките срещу COVID-19. За щастие, няма пострадали. Инцидентът става на 8 март, но за него се разбра едва вчера, защото собствениците на заведението са подали късно сигнал в полицията.

"Въпросните младежи не били много щастливи от факта, че трябва да напуснат заведението, но един от тях особено агресивно е демонстрирал своята неудовлетвореност от така стеклите се обстоятелства. Извадил е пистолет, който до този момент е бил запасан на колана му. Произвел е няколко изстрела по панорамния прозорец на заведението", обясни говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева.

По нейните думи поведението на извършителя "говори за нисък праг на поносимост и високо ниво на агресия".

Майката на младежа заяви пред bTV, че той не е правил проблеми и не е отказал да си тръгне от заведението. Той и компанията му са пожелали към 22:30 ч. само да чуят още една песен, след което са излезли навън. По нейните думи пистолетът, който е носел синът ѝ, е "пластмасов със сачми да гонят котките и гларусите".

"Просто са излезли и са се шегували. Той просто не е разбрал, че е уцелил заведението", каза жената.

Според нея не е имало опасност да нарани някого, защото "тука всичко е дървета".

Тя е категорична, че синът ѝ не е правил проблеми и не вярва да я лъже за случилото се.

"Не го оправдавам, но не могат да го изкарват най-големият престъпник. В никакъв начин не е ангел", каза майката.

Според нея собствениците на заведението са подали сигнал до полицията, за да "могат да си оправят стъклото", а синът ѝ ги търсел, но не успял да се види с тях.

Управителят на заведението Добринка Французова потвърди, че младежът не е правил проблеми в заведението и не е отказал да си тръгне.

"Момчето ми се извини. Щетите са само материални", каза Французова.

Новините от днес и със задна дата