четвъртък, 11 март 2021 г.

Задържаха българин на високо ниво в престъпна група за нелегални цигари в Испания

 

След подадена от ГДБОП информация български гражданин, на високо ниво в престъпна организация, занимаваща се с незаконно производство на тютюневи изделия, е задържан в Испания при акция на местната полиция в края на февруари, съобщиха от МВР.

При претърсванията в обитаваното от задържания жилище са били намерени и иззети мобилни телефони и сумата от 35 хиляди евро в брой.

Полицейската операция в град Валядолид е била под названието "Fenix". Органите на реда са открили складово помещение, в което е била изградена нелегална фабрика за производство на цигари. За изпълнението на всички фази на нелегалния производствен процес фабриката е била напълно оборудвана със специализирана техника.

При претърсването са били иззети 257 800 кутии цигари - произведени и готови за последващ транспорт, материали и консумативи за производството на тютюневите изделия от четири марки цигари.

В помещението са били задържани осем работници с украинска националност.

След съдебно решение са претърсени и още два склада, в които са били открити следи от нелегална дейност. Установено е, че едно от помещенията също е било използвано като нелегална фабрика за производство на цигари, която в по-късен етап е била демонтирана. В другия склад са намерени и иззети материали и консумативи за нелегалния производствен процес.

Новините от днес и със задна дата