понеделник, 1 март 2021 г.

"АстраЗенека" с горещи новини за ефективността на ваксината след ново проучване

 

От фармацевтичната компания "АстраЗенека" обявиха този понеделник предварителните резултати от проучване, проведено от здравните служби в Шотландия, които оцениха ефективността на първите дози от препарата им.

Проучването е било проведено сред 1 137 775 ваксинирани (около 35% от населението на Шотландия) над 18-годишна възраст, като по-голямата част са били граждани над 65 години.

Според данните от изследването ваксината на "АстраЗенека" намалява с 94% вероятността човек да постъпи в болница в резултат от COVID-19.

От ръководството на компанията изразиха задоволство от резултатите, посочвайки, че те ги доближават по-близо до общата цел – предотвратяването на заплахата COVID-19 в целия свят.

В "АстраЗенека" ще продължим да работим в името на науката, иновациите и силата ни като компания в услуга на обществото, за да сложим край на тази пандемия, коментира медицинският директор на компанията Ана Перес, цитирана от онлайн портала Infobae.

Според други данни след първата ваксина на "АстраЗенека" тялото ни добива защита на 76 процента, а след втората доза, преди поставянето на която трябва да има интервал от най-малко 12 седмици след първата, 82 процента.

Новините от днес и със задна дата