Крими :: ГДБОП и ДАНС разбиха терористична клетка у нас :: Monitor.bg

Специализираната прокуратура и ГДБОП разби организирана престъпна група за финансови престъпления. Задържани са 6 души, които са основните лица в престъпната схема, заяви административният ръководител на спецпрокуратурата Валентина Маджарова.

Групата е действала от 2017 г. и се е състояла от харизматични и интелигентни хора, които са въвеждали своите жертви в заблуждение, че след като купят голямо количество акции, тези акции ще станат много бързо ликвидни - с двойна и тройна печалба. Само един от задържаните досега има присъда, останалите са с чисто съдебно минало. 

Към момента все още тече установяване на всички пострадали от дейността на престъпната група.

По предварителни данни, хората, които са били ощетени с различни суми, са може би над 200. В един от случаите става въпрос за човек, който е дал близо 1 млн. лева.

При акцията на ГДБОП и прокуратурата и претърсването на различни офиси в София и в страната са намерени специална техника за заглушаване на мобилни телефони, както и журналистически карти.

И в момента продължава набирането на още доказателства, както и събиране на данни на други пострадали от действията на престъпната група.