неделя, 28 март 2021 г.

Неописуема трагедия: К-19 уби още една родилка у нас

 Неописуема трагедия: К-19 уби още една родилка у нас 

Бургаското изкуство изгуби една от най-ярките си личности. Вдъхновяващата художничка Лора Янева почина снощи след кратко боледуване от COVID-19 в бургаска болница, съобщава "Флагман".

Лора си отиде от този свят едва на 36 години. Тя е младата майка, за която здравният министър Костадин Ангелов съобщи, че е в тежко състояние в COVID отделение. Била е приета по спешност на 21 март. Преди това се е грижела за болната си майка, която също е била заразена с коронавируса.

Лора е хоспитализирана в шестия месец от бременността си. Още в първите дни състоянието ѝ обаче рязко се влошило. Наложило се спешно секцио, за да бъде спасено детенцето ѝ. Момченцето е извадено в 26-тата седмица и за него се грижат неонатолози. То е в добро общо състояние, но майка му загуби битката за живота.

Трагедията за семейството е огромна, тъй като преди по-малко от година Лора роди здраво дете, което внезапно почина в третия месец. Тя и съпругът ѝ Мирослав събраха сили да си стъпят на краката и да продължат живота си и малко по-късно семейството отново имаше повод за радост, тъй като Лора отново бе бременна. 


До последно художничката бе отдадена на редица благотворителни каузи. Тя твореше и помагаше с организацията на изложби на деца с увреждания. Лора бе изключително вдъхновяваща личност, която оставя ярка следа след себе си. 

„Момичето с широката усмивка и голямо сърце – слънчевата Лора Янева – отлетя към слънцето. Прекрасната художничка оставя невероятни каузи и картини след себе си. Тъгувам заедно с всички, които я обичаха. Светъл път, мило момиче! Липсваш ни много! Съболезнования и сили на семейството”, написа във фейсбук профила си кметът на Бургас Димитър Николов.

Все още не са ясни датата и часът на поклонението. 

Припомняме, че преди дни родилка от Карнобат почина след усложнения от COVID-19. Лекарите в Бургас успяха да изродят успешно двете деца на 31-годишната Теодора. След спешно секцио бебетата бяха настанени в Отделението по неонатология, с отрицателен резултат от PCR тест.


Първоначално родилката беше поставена в медикаментозна кома, заради влошаване на състоянието. След няколко дни обаче тя изгуби битката с болестта. Освен това коронавирусът покосява и съпругът на починалата родилка - 36-годишния Христо.

Новините от днес и със задна дата