четвъртък, 4 февруари 2021 г.

Задържаха двама непълнолетни за жесток побой на дете (видео)

 Резултат с изображение за „Задържаха двама непълнолетни за жесток побой на дете (видео)“

Задържани са две непълнолетни момчета за побой над техен връстник в покрайнините на село Страцин, Община Поморие. Това съобщиха от Районната прокуратура в Бургас, която наблюдава досъдебното производство за причинена телесна повреда.

Престъплението е било извършено на 31 януари.

Прокуратурата се е самосезирала от разпространен клип, на който се вижда как двамата младежи събарят от велосипед момчето, удрят го в областта на главата и го ритат по тялото.

Двамата непълнолетни младежи са задържани за срок до 24 часа. Предстои спрямо тях да бъдат повдигнати обвинения за престъпление по хулигански подбуди. От държавното обвинение уточняват, че двамата са действали в съучастие като съизвършители.

Нападателите са на 14 и 17 години от село Страцин, а битото дете е 14-годишно от село Гълъбец.

Според лелята на 17-годишният бияч агресивното поведение на племенника й било предизвикано от обидни реплики.

"Момчето с колелото го е псувал на майка, затова го е ударил. Аз за нападението разбрах от полицаите, когато дойдоха вкъщи да го приберат. Преди това той нищо не ни каза, в неделя, като се прибра само се оплака, че го боли глава, аз му дадох аналгин. Не е нормално това, което е направил много, съжалявам много", каза Юнзиле Ахмед пред Флагман.

Той е с основно образование, решил повече да не учи. По думите на леля му работел от време на време "каквото намери - я дърва да цепи, я нещо друго туй-онуй". Друг път не е имал подобни прояви, твърди още Юнзиле.

Другия бияч е от многодетно семейство, майка му е починала, когато той е бил на 3 г., отгледан е от баща си и баба си.

"17-годишният О. го е накарал да бият момчето, моето дете няма вина. Много лошо са направили, срамувам се, защото аз съм го отгледала", каза бабата Несрин. Внукът ѝ бил в 8 клас, учел в съседното село Просеник.

Битото дете, което живее в село Гълъбец, още в шок, то си е у дома. В село са потресени от случилото се, описват семейството като кротки, дружелюбни и дружелюбни хора. Момчето карало колело постоянно и не било конфликтно дете.

Новините от днес и със задна дата