събота, 6 февруари 2021 г.

Убийството в Лъвино е записано от охранителна камера

  

Мъж на 38-годишна възраст от исперихското село Лъвино е убил с въздушна пушка свой съселянин. Деянието е извършено около 23.00 часа снощи. Убиецът е задържан, обвинението срещу него е за умишлено убийство.

Това съобщиха на пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР в Разград старши комисар Константин Костов и окръжния прокурор Тихомир Тодоров.

Пострадалият 48-годишен мъж, заедно със 17-годишен свой познат след употреба на алкохол са отишли в къщата на извършителя, където той живеел със сестра си и майка си.

Двамата искали да разговарят със сестрата, но излязъл обвиняемият, който също бил употребил алкохол и с въздушна пушка прострелял в областта на шията жертвата.

В резултат на кръвозагубата пострадалият е починал на около 50 метра от имота на обвиняемия, обясни окръжният прокурор.

Той подчерта, че в къщата на обвиняемия е имало монтирана камера на фасадата на къщата, записите са иззети от органите на реда и в момента се обработват файловете.

"Извършителят на престъплението не е осъждан и не е криминално проявен", поясни старши комисар Костов.

Пострадалият е осъждан на територията на Търговище за дребни кражби. Огнестрелото оръжие на престъплението е регистрирано по надлежния ред в полицията в Исперих. В момента е иззето по досъдебното производство.

Окръжната прокуратура в Разград да внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража" на 38-годишния мъж.

Новините от днес и със задна дата