събота, 6 февруари 2021 г.

Внукът на Симеон II княз Мирко Панагюрски се изгубил в Боровец

  

Княз Мирко Панагюрски, един от внуците на Симеон Сакскобургготски, разказва детски спомен от ски ваканция в Боровец. Младият мъж, който вече е коремен хирург, е на 8 години, когато се изгубва в гората около Царска Бистрица - резиденцията, която държавата върна на династията, а сега семейството на княгиня Калина ще живее в нея.

Припомняме, че преди дни се появи новина именно за княгиня Калина - че се прибира при цар Симеон в България след 12 години в оазис в Мароко.

Ето какво споделя племенникът на Калина, цитиран от "Стандарт".  

„Боровец е прекрасно място, но се изгубих. Нямах телефон, не говорех български, нито английски. Толкова бях стресиран, че реших: „Край оставам завинаги тук!“.

За щастие ме откри изключително приятелски настроен господин. Той ме заведе в магазина си за вестници, предложи ми сладкиши, а аз изчаках там, докато родителите ми ме намерят“, спомня си княз Мирко Панагюрски.


25-годишният княз, който е на първа линия в борбата с COVID-19 в Мадрид, е едно от трите деца на д-р Кубрат Сакскобургготски и бизнес дамата в козметичната индустрия Карла Мария. 

Новините от днес и със задна дата