понеделник, 8 февруари 2021 г.

Трагедия сполетя санитарката Йорданка, която уж спа под мост заради К-19

 

Млада жена преживя най-тъжния ден в живота си. Вчера сутринта тя е открила безжизненото телце на двумесечното си бебе в бургаското село Равнец, пише Флагман.бг.

Пенка Желязкова – дъщерята на санитарката от бургаска болница, която твърдеше, че е изгонена от селото и е спала под Моста, дала живот на момиченцето си през декември.

Бебето се родило с усложнения, буквално го извадили от майката полузадушено. Наложило се да бъде реанимирано и поставено на апарат.

За съжаление малката получила и мозъчно увреждане, разказаха запознати с тежката съдба на новороденото.

Бебето било изписано от болницата в края на януари и Пенка го взела в дома си в Равнец.

Вчера сутринта тя го открила безжизнено и веднага подала сигнал на тел. 112. На място пристигнал екип спешни медици, които само констатирали смъртта на пеленачето. Извикана е и полиция, по случая се води разследване под наблюдението на прокурор.По първоначални данни, няма следи от насилие по тялото на бебето. Направена му е аутопсия и това е потвърдено.

Пенка Желязкова стана известна още по Коледа през 2018 г., когато огромен пожар в апартамента ѝ в бургаския ж. к. „Меден рудник“ едва не отне живота на двете ѝ деца и брат ѝ. 

В края на 2020 г. пък Пенка и майка ѝ спретнаха медиен скандал, след който санитарката Йорданка получи общинско жилище, което обитава и към момента.

Новините от днес и със задна дата