събота, 16 януари 2021 г.

COVID-19 погуби култова личност от Бургас

  

Той си отиде едва на 60-години, независимо, че спортуваше активно и водеше много здравословен начин на живот Бургас. Бургаският фотограф и собственик на първата рекламна агенция в града Джино Константинов е починал от Ковид-19, съобщава "Флагман".

Заболяването е протекло изключително бързо и буквално за няколко дни е отнело живота на 60-годишния мъж, за когото бе известно, че тренира редовно и живее здравословно. Поклонението ще е на 40-ия ден, съобщиха от семейството му. 

Джино е от стар бургаски род, правнук на легендарния индустриален Димитър Велчев – основател на първата моливна фабрика на Балканите „Девеко” . Той беше изключителен човек с голямо сърце и безспорен ерудит, казват познатите му. 

Джино създаде в зората на Демокрацията първата рекламна агенция в Бургас, която неслучайно носеше името „Девеко” и се намираше в някогашния двор на едноименната фабрика. 

Той е кадър на СОУ „Св.св.Кирил и Методий”, а след това е завършил и фотография. Син е на художника Динко Константинов. Има едно дете – син Константин и прекрасна и обичаща съпруга Людмила Константинова.

Новините от днес и със задна дата