сряда, 20 януари 2021 г.

Кметът Димитър Николов разговаря със зам.-министър Нанков за водната криза в Димчево

 

Кметът Димитър Николов проведе разговор със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за проблема с качеството на водата и водоснабдяването в бургаското село Димчево.

Той отново поиска съдействие за изграждането на водопреносна мрежа там, за която Община Бургас има внесен проект, касаещ три села - Димчево, Маринка и Твърдица.

Зам.-министър Нанков увери, че заради спешността му проектът приоритетно ще получи подкрепа, а ВиК има готовност да започне работа по реализирането му.

"Благодаря на зам.-министър Нанков за спешната намеса. Така ще може да се помогне реално на жителите на Димчево", заяви бургаският кмет. Той допълни, че проектът ще бъде внесен отново във ВиК - Бургас, а дружеството от своя страна ще го представи за разглеждане на предстоящото заседание на националната ВиК асоциация.

Днес кметът Николов се срещна на място с жители на село Димчево, във връзка с проблемните зони след голямото наводнение от миналата седмица, причинено от проливните дъждове. Там все още има земеделски площи под вода, а помпите на Напоителни системи продължават да не работят, тъй като и те са под водата. В момента изпомпването се осъществява с техника на Пожарната.

Кметът Димитър Николов разговаря още с директора на Напоителни системи - Бургас - Диян Петров, и изиска спешно предложение за техническо решение, което да възобнови работата на помпената станция, както и други спешни мерки от страна на държавното дружество.

Община Бургас е готова да подпомогне държавните органи, отговорни за решаване на проблема в Димчево, но се надява на експедитивни действия от тяхна страна в тази кризисна ситуация.

Още снимки

Новините от днес и със задна дата