събота, 23 януари 2021 г.

Харалан Александров: Започва голямата битка за протестния вот / видео

  

"Краткосрочната задача на протестите не бе изпълнена – оставка на властта. Ще видим на изборите дали ще бъде изпълнена дългосрочната, зависи какво ще бъде съотношението на силите. Изглежда като разхищение на емоционална гражданска енергия".

Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS социалният антрополог Харалан Александров. "Устойчивите образи в колективното въображение все повече са анимационни. Очаквам надиграването да продължи", заяви Александров. 

По думите му щом идентичността не е стабилна, няма как да се изгради устойчива политика. "Започва голямата битка за протестния вот. При сравнително високо гласуване, може да е определяща, може да достигнат милион", коментира антропологът. 

Според него опозиционните лидери, част от протестите, нямат обединяващ потенциал. Необходимо е да се предложи проект за общо бъдеще. "Радев се държи като военен лидер, би бил перфектен в условия на война. 

Той е смел и праволинеен, не сваля от мерника си врага. При остър социален конфликт лидерството на Радев ще започне да получава подкрепа", смята Харалан Александров.

Новините от днес и със задна дата