събота, 23 януари 2021 г.

Москва почерня от протестиращи, арестуваха съпругата на Навални, демонстрации и у нас (видео)

  

Най-малко 40 000 души са се събрали днес в центъра на Москва, за да протестират в подкрепа на задържания критик на Кремъл Алексей Навални според репортерите на Ройтерс. Полицията съобщи за 10 пъти по-малко демонстранти.

Властите заявиха, че протестните акции в столицата и дузина други градове на Русия са незаконни, и полицията задържа 1090 души днес, съобщи правозащитният медиен проект "ОВД-Инфо", проследяваща демонстрациите в страната, предаде Франс прес. Броят на задържаните обаче постоянно расте.

Сред близо десетохилядното множество на митинга в центъра на Москва журналисти от АФП станаха очевидци на груби арести и сблъсъци между полицаи и демонстранти, посочва още агенцията.

Полицията е задържала и активистката Любов Собол, съюзничка на Навални, съобщи Ройтерс, позовавайки се на очевидец. 

Юлия, съпругата на руския опозиционер Алексей Навални, съобщи също, че е поставена под стража от полицията в Москва по време на демонстрацията, предадоха Франс прес и ТАСС.

"Извинете за лошото качество (на снимката), светлината не е добра в затворническата кола", иронизира тя в Инстаграм, където качи селфи от полицейския автомобил.

Новините от днес и със задна дата