петък, 8 януари 2021 г.

46-годишен пиян съсед прострелял с пушка Теодора на новогодишното хоро

  

46-годишен мъж е задържан за стрелбата в новогодишната нощ в Ловеч, при която пострада 42-годишната Теодора Тодорова, съобщиха на пресконференция от МВР и прокуратурата.

Сигналът в полицията е подаден в 2.36 ч. на 1 януари от медиците в Спешна помощ, а не от съседите на жената, която бе простреляна, докато играеше новогодишно хоро в междублоковото пространство на жк "Младост" в Ловеч. Теодора бе транспортирана в плевенска болница, където се намира и в момента, но лекарите все още не са извадили проектила от тялото ѝ, тъй като е заседнал в гръбнака.

"Прокуратурата в Ловеч ще поиска от съда постоянен арест за задържания мъж, който е стрелял с въздушна пушка", заяви окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

По думите му, 46-годишният мъж е бил в нетрезво състояние и е произвел два изстрела с незаконно притежавана пушка, като с единия е прострелял жената. Той е задържан за срок от 72 ч. като са му повдигнати две работни обвинения. Едното е за причинена телесна повреда и второто е за хулиганство, извършено с дързост и цинизъм.

Незаконно е оръжието, с което е стреляно - въздушна пушка, която е била преправена като малокалибрена впоследствие. След като продължат процесуално-следствените действия, в т. ч. и съдебно медицински и други експертизи, ще бъде прецезирано обвинението и най-вероятно ще се отиде към трето, по-тежко обвинение, поясни Вълков.

Той допълни, че изстрелите са направени от съседния блок 305, а задържаният е направил самопризнания. Още днес от прокуратурата ще внесат в съда искане за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Състоянието на 42-годишната Теодора, която е в плевенска болница, се подобрява и вече няма опасност за живота ѝ.

Новините от днес и със задна дата