Кубрат Пулев ще спечели три пъти по-малко пари от боя си с Антъни Джошуа спрямо сумата, която е щял да прибере от пропадналия мач между двамата през 2017 година.

Това разкри бившият боксов шампион Джони Нелсън, според когото Кобрата не идва в Лондон да се бие за пари, а защото иска да стане световен шампион.

"Не можем да допуснем същата грешка, която направихме, когато Ей Джей се боксира с Руис. Говорихме повече за способностите на Джошуа, отколкото за тези на неговия опонент. Сега сме научили урока си и трябва да го имаме предвид за мача с Пулев", започна Нелсън.

„Пулев е силен и амбициозен, беше готов за този мач още преди 3 години. Преди да се откаже, той каза на нас и неговия треньор, че иска да се бие за победата, а не за парите. Той се отказа от боя, въпреки че можеше да спечели 3 пъти повече пари, отколкото тази събота. Така че това момче идва за победата, а не за парите", добави още Нелсън.

Двубоят между Кубрат и Антъни през 2017 г. пропадна, след като няколко дни преди мача българинът получи контузия и се оттегли. Както е известно, вчера английските медии съобщиха, че Пулев ще вземе от мача 5 милиона паунда. Това значи, че по думите на Нелсън през 2017-а е щял да прибере 15 милиона./blitz.bg/sport