понеделник, 28 декември 2020 г.

Блокирани български граждани на летището в Единбург, скандират: "Мафия"

  

Група български граждани са блокирани на летището в Единбург – вторият по големина град в Шотландия. Те е трябвало да отлетят за България в ранния следобед, но не са били допуснати, пише BG VOICE.


В социалните мрежи се появи видео, в което те се заканват на служителите на летището, оплакват се, че България не прави нищо за тях, крещят „мафия“ и искат възможно най-скоро да се приберат за новогодишните празници. 

Според коментарите под споделените кадри, служителите на летището са искали от тях актуални PCR тестове, оправдавали са се и че все още има ограничения за напускане на страната за хора, които не отговарят на условията. 

Мерките бяха въведени след появата на новия щам на коронавируса във Великобритания. Така България спря полетите от Обединеното кралство, но след това обяви, че ще ги възобнови, но пристигащите ще трябва да са в 10-дневна карантина. 

По-късно, присъстващи на летището в Единбург написаха, че след намесата на посолството ни, са били допуснати до полета за България. От МвНР все още не са потвърдили това официално.

Новините от днес и със задна дата